Ciasto bananowe

Składniki:

  • 1 szklanka cukru
  • 1/4 kostki margaryny
  • 2 jaja
  • 3-4 banany
  • 1/3 szklanki wody
  • 1 i 2/3 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka sody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ewentualnie posiekane orzechy

Przygotowanie:

  • Cukier utrzeć z margaryną,
  • Dodać jajka, wymieszać,
  • Dodać banany i wodę, mieszać mikserem 1 minutę,
  • Dodać resztę składników, wymieszać,
  • Włożyć do podłużnej blachy, wysmarowanej i posypanej mąką,
  • Piec 60 min. w 180 ºC.

 

Ten wpis został opublikowany w kategorii ciasta. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Anti-Spam Quiz: