Fresh Apple Cake – Proste ciasto z jabłkami

Składniki:

  • 4 szklanki pokrojonych w plasterki jabłek
  • 2 szklanki cukru (może być 1 i 1/2)
  • 2 szklanki mąki
  • 1 i 1/2 łyżeczki sody
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 jaja
  • 3/4 szklanki oleju
  • cukier waniliowy
  • 1 szklanka posiekanych orzechów

Przygotowanie:

  • W dużej misce wymieszać jabłka i cukier,
  • Dodać suche składniki (oprócz orzechów) i dobrze wymieszać,
  • W oddzielnej misce ubić jajka, olej i wanilię,
  • Wymieszać zawartość obu misek.
  • Dodać orzechy,
  • Piec na średniej blaszce 50 minut w 180 °C.

 

Ten wpis został opublikowany w kategorii ciasta. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Anti-Spam Quiz: